نمایشگر دسته ای مطالب
مالکیت فکری
مالکیت فکری
اطلاعات کارگاه برخط ثبت آثار(patent) لیان خلیج فارس به شرح زیر را به استحضار میرساند:
- با ثبت آثار (اختراع، علائم تجاری، طرحهای صنعتی و نشانههای جغرافیایی) از طریق واگذاری حق امتیاز و بهره مندی از تسهیلات (وامهای کم بهره) و … میتوان تولید ثروت نمود.
- آمار ثبت آثار (پتنت و …) از برترین شاخصهای فناوری در جهان است.
- پیشرفتهترین کشورهای جهان از بیشترین آمار ثبت آثار (پتنت و …) برخوردارند.
- آمار ثبت اختراع برای ارتقا دانشگاه در نظام رتبه بندی جهانی از اهمیت زیادی برخوردار است.
- ثبت آثار برای حفاظت از اثر برای صاحب اثر (اعطای حق انحصاری) صورت میگیرد و این حق تنها در مرزهای کشوری که ثبت اثر در آن صورت گرفته است محفوظ است.
- برای استعلام ثبت اثر در کشورهای دیگر میتوانید آن را در پایگاههایی نظیر https://www.lens.org/lens/ https://www.freepatentsonline.com/ ، https://patentscope.wipo.int/search/en/search.jsf و… جستجو نمائید.
- میتوان با بهره مندی از دانش گذشته و با ابتکار و نوآوری در آن، اثری را به نام خود ثبت نمود، در این میان بدیهی نبودن و عدم افشای عمومی آن بسیار حائز اهمیت است ولی چنانچه اثری قبلاً به صورت انتشار مقاله و… منتشر شده است صاحب اثر نهایتاً ۶ تا ۱۲ ماه فرصت دارد که آن را ثبت نماید.
- فرآیند کلی مراحل ثبت آثار در کشورمان دانلود از اینجا در دسترس است.
- برای ثبت آثار در ایران کافیست یک بار در سامانه مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به آدرس https://ipm.ssaa.ir ثبت نام نمائید و باید برای هر اثر یک اظهارنامه جداگانه ثبت نمائیم.
- پس از ورود به سامانه گزینه ثبت نام را انتخاب نمائید پس از انجام پیش ثبت نام تا یک ماه فرصت خواهید داشت که با مراجعه حضوری به یکی از دفترهای اسناد رسمی گواهی امضا اخذ شده از سامانه را ثبت نموده و شماره شناسه آن را وارد سامانه نمائید تا ثبت نام شما کامل گردد.
- بعد از تکمیل ثبت نام میتوانید با ورود به سامانه از اطلاعات موارد ثبت شده قبلی در آن مطلع گردید و از ویدئوهای آموزشی و فرآیندها در هر بخش استفاده نمائید.
- به دلایل امنیتی برای ورود به سامانه باید صبور باشید و از مرورگر فایر فاکس استفاده نموده و پس از هر بار ورود تاریخچه مرورگر خود را پاک کنید.
- امکان پیگیری اظهار نامه ثبت شده در سامانه (شیوه پیگیری دانلود از اینجا) در دسترس است.
- اعتبار گواهیهای ثبت اختراع دارای محدودیت زمانی (۲۰ سال) است و بعد از انقضای اعتبار آن باید مجدداً برای اعتبار آن اقدام نمود.
- کشورمان به همراه ۱۹۳ کشور جهان عضو معاهدهPCT) Patent Cooperation Treaty ) است به طوری که حق تقدم ثبت اثر برای هر صاحب اثر به تاریخ ثبت اظهار نامه بین المللی PCT در یکی از کشورهای عضو مورد قبول سایر کشورها قرار میگیرد و صاحب اثر میتواند بر اساس اظهار نامه ثبت شده آن را در هر کشور عضو دلخواه ثبت نماید.
- صاحب اثر میتواند اثر خود را در کشورهای دیگر دنیا (ثبت خارجی اختراع) یا در مراکز قارهای یا منطقهای نظیر، سازمان مالکیت فکری آفریقا http://www.aapi.wipo.net ، سازمان مالکیت فکری آسیا http://www.eapo.org ، اداره اروپایی ثبت اختراع http://www.epo.org و .. نیز ثبت و از حمایتهای آنان برخوردار گردد.
- مشروح فایل سخنرانی ارائه شده در این کارگاه دانلود از اینجا برای استفاده علاقمندان در دسترس است.
- چند نمونه اثر ثبت شده بین المللی هم برای ایده گرفتن علاقمندان دانلود از اینجا در دسترس است.
- برای ثبت آثار هنری و ادبی باید به سامانه ثبت اثر ادبی و هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به آدرس http://ircrs.ir مراجعه گردد.
- کانون پتنت ایران زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به آدرس https://patentoffice.ir/ برای حمایت از ثبت خارجی اختراعها دایر شده است. حمایت این کانون علاوه بر برگزاری کارگاههای آموزشی، پرداخت هزینههای ثبت اختراع است.
- و آدرس آپارات آکادمی کانون پتنت ایران حاوی فیلمهای کارگاههای برگزار شده این کانون: https://www.aparat.com/academypatentoffice
- در دانشگاه هم اداره مالکیت فکری برای حمایت از ثبت پتنت محققان دایر است.